Jul på kreditt.

Etter den søte kløe kommer den sure svie heter det i et gammelt ordtak. Etter den søte juletid, kommer kanskje gjeldsfella hvis kredittkort og lånte penger har betalt for moroa.

Mange tar opp alt for mye gjeld. Dette er farlig, særlig hvis en lar seg lure utpå og fristes over evne av alle tilbudene en får slengt etter seg av alle mulige slags utlånere. Selv får jeg ofte eposter med tilbud om å låne stoe beløp uten sikkerhet og en trenger bare slå opp en vanlig avis, så er tilbudene der, bare en sms unna.
Vi må få stoppet denne karusellen som ødelegger for så mange og som er så lønnsom for de som spekulerer i folks behov.

Sett lavt rentetak på kredittkortgjeld.

Folk lokkes i ulykka og fristes over evne av kredittkortselskaper.
Lån nærmest kastes etter folk, ja til og med har noen rabatter knyttet til bruk av kortet.
Dette må stoppes.
Selskapene gjør selvsagt ikke dette hvis de hadde tapt på det. Rentene er skyhøye hvis en ikke betaler i tide og det er det mange nok som ikke gjør. Og så sitter de i gjeldsfella.
Derfor mener SV det må være forbud mot rabatter knyttet kun til kredittkort og det må settes rentetak, eks 2 til 3 prosentpoeng over vanlig bankrente. Frankrike har slik rentetak. Da vil utsikten til gevinst bli mye lavere og da vil nok .kredittselskapene slutte å kaste kredittkort etter folk med dårlig råd.
Og det må bli krav om at de som gir lån uten sikkerhet til folk, ikke kan bruke inkassobyråer for å inndrive gjelden, men må bruke egeninnkasso.
Å hindre at flere havner som gjeldsslaver er veldig viktig og det er helt unødvendig at noen skal kunne dytte folk ut på den galleien og selv tjene mye penger på det.

25

12 2013

Kommentarene er stengt.